WILD PORTRAIT

CO-PRODUÏDA PER LA MANDARINA DE NEWTON I FUNDACIÓ MONA, AMB EL SUPORT DE L’INSTITUT DE CULTURA DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA
Catalunya, 2016-2018

Wild Portrait | Retrato Salvaje | Retrat Salvatge és una exposició itinerant d’art i ciència que explora els límits del procés creatiu i com la pintura pot influir en la psicologia dels primats.

Com influeix la pintura en l’estat emocional dels primats? Què és l’estètica? Què és la creativitat? Què diferencia els humans dels altres primats? Què poden dir-nos les pintures d’altres primats?

Wild Portrait és una exposició d’art i ciència que pretén despertar la reflexió sobre qüestions com ara l’estètica, la creativitat, el món animal, les representacions i la psicologia animal.

Les làmines de Wild Portrait són el resultat – artístic (o no), creatiu (o no) – de diferents moments d’espontaneïtat dels ximpanzés, en l’àmbit d’un dels projectes d’enriquiment de la Fundació MONA. A través d’aquestes pintures, animem al visitant a conèixer una mica més sobre el tarannà, el passat i les històries de vida dels ximpanzés de la Fundació MONA. Així mateix, volem mostrar la recerca «El sentit estètic dels primats no humans» que s’està duent a terme en relació a les capacitats estètiques d’aquests primats.

Durant el període d’exhibició de Wild Portrait a l’Espai Mandarina, hem organitzat dos cicles de trobades per promoure la reflexió i el debat. Així com hem ofert tallers per a infants i famílies i fet aparicions televisives.

Entregables:

 • Exposició, xerrades, debats, tallers i aparicions televisives.
 • PROJECTES

  DESIGN THINKING

  MÈTODE CIENTÍFIC

  PROCÉS CREATIU

  MÈTODE
  CIENTÍFIC

  PROCÉS CREATIU

  PROJECTES

  DESIGN THINKING

  MÈTODE CIENTÍFIC

  PROCÉS CREATIU