SACA LA LENGUA

CENTRE DE REGULACIÓ GENÒMICA (CRG)
Projecte Europeu, Espanya, 2018

Idear i conduir un taller de cocreació entre investigadors, professionals de la gamificació i la ciutadania en general per dissenyar un joc col·laboratiu que comparteixi la recerca sobre el bioma bucal duta a terme pel projecte europeu en ciència ciutadana Saca la lengua.

Cocrear un joc col·laboratiu sobre el microbioma bucal i els resultats del projecte de ciència ciutadana Saca la lengua.

Saca la lengua és un projecte de ciència ciutadana basat en l’estudi del microbioma bucal. El seu objectiu científic és tenir dades fiables sobre la diversitat dels microorganismes (bacteris i fongs) que viuen a la boca d’individus sans o afectats per alguna malaltia o síndrome. La primera edició es va desenvolupar el 2015, i va comptar amb la participació de més de 3000 persones. La segona edició va començar el 2016 i va convocar més de 4000 persones.

Saca la lengua també té un objectiu social: democratitzar la ciència. La Mandarina de Newton ha col·laborat en el disseny i la dinamització d’un procés de cocreació amb investigadors, professors, comunicadors, artistes i ciutadans, entre d’altres, per produir un joc col·laboratiu a partir dels coneixements científics destil·lats de la recerca duta a terme dins del projecte.

Entregables:

 • Joc col·laboratiu sobre el microbioma bucal.
 • PROJECTES

  DESIGN THINKING

  MÈTODE CIENTÍFIC

  PROCÉS CREATIU

  DESIGN THINKING

  PROJECTES

  DESIGN THINKING

  MÈTODE CIENTÍFIC

  PROCÉS CREATIU