NATURA I CIUTAT

INSTITUT DE CULTURA DE BARCELONA
Barcelona, 2017-2019

Natura i Ciutat és un projecte que contempla diferents eixos. D’una banda, repensa i formula noves relacions escola-museu. De l’altra, explora la natura dins entorns urbans. Finalment, ajuda la comunitat educativa a formar-se i entrenar-se en la ideació i disseny de projectes d’Aprenentatge i Servei (APS) a través de treballar dinàmiques de Design Thinking a l’aula.

Com fer una proposta que promogui un nou model de relació entre els museus i les escoles, alhora que serveixi per ajudar als professors de l’ESO en el disseny de nous projectes d’aprenentatge i servei, tot reivindicant la natura i la ciutat?

Idear i dissenyar nous projectes dins l’eix central de Natura i Ciutat, treballant des de les escoles en col·laboració amb els museus, mitjançant eines de cocreació i Design Thinking.

Les noves tecnologies i el nou paradigma social fan que es promoguin els aprenentatges en l’acció, per projectes o contextualitzats. Una de les noves tendències són els projectes d’Aprenentatge i Servei. Aquesta iniciativa vol dotar d’eines i recursos a la comunitat educativa per tal d’afrontar aquests reptes. A través d’aquests nous formats transforma les relacions actuals entre museu i escola. Alhora, vol posar el focus de la natura contextualitzada en la ciutat i visualitzada des de diferents marcs del coneixement: el disseny, la història, la música, l’antropologia, etc.

El projecte compta amb una web on es poden trobar materials de suport, es detalla el cronograma a seguir i inclou un espai fòrum personalitzat per al professorat. També inclou una formació acreditada de 15h per als professors.

Entregables:

 • Disseny i execució de diversos projectes d’Aprenentatge i Servei.
 • PROJECTES

  DESIGN THINKING

  MÈTODE CIENTÍFIC

  PROCÉS CREATIU

  DESIGN THINKING

  MÈTODE
  CIENTÍFIC

  PROJECTES

  DESIGN THINKING

  MÈTODE CIENTÍFIC

  PROCÉS CREATIU