L’ENERGIA EN FOTOGRAMES

INSTITUT CATALÀ DE L’ENERGIA (ICAEN)
Catalunya, 2012-2015

Creació de materials divulgatius digitals entorn l’eficiència energètica.

LES CINC DIFERÈNCIES ENERGÈTIQUES | 2012

Creació del joc de Les cinc diferències energètiques, una web sobre l’eficiència energètica que compta amb càpsules audiovisuals interactives, fitxes d’experiments i explicacions científiques.

Com apropar l’eficiència energètica als joves?

El joc de Les cinc diferències energètiques és una eina virtual adreçada als estudiants joves i a professors amb la finalitat de fomentar les vocacions en els estudis d’enginyeria. Aquesta iniciativa també té com a objectiu promoure la consciència entre els joves que l’energia és un recurs escàs. Es promou la figura de l’enginyer/a com una persona que desenvolupa i aplica tecnologies innovadores. També es mostren algunes de les possibilitats que sʼofereixen als professionals dʼaquest àmbit, així com la seva contribució positiva a la societat. Aquesta eina virtual presenta cinc models dʼenergies renovables i, també, noves tecnologies basades en l’estalvi i l’eficiència energètica. Inclou vídeos explicatius, descripcions informatives, experiments il·lustratius i enllaços a informació addicional. La il·luminació LED, vehicles elèctrics, energia solar, l’aïllament i els ordinadors personals són alguns dels temes que sʼhi troben desenvolupats. Aquest projecte va comptar amb el suport dʼEnginycat.

ESTALVIA ENERGIA A L’OFICINA | 2015

Creació de la sèrie de sis càpsules audiovisuals Estalvia Energia a l’oficina que, a través de la reducció a l’absurd, vol crear consciència de la necessitat de ser eficients amb el consum enèrgic als entorns de feina.

Com apropar l’eficiència energètica als professionals de la Generalitat de Catalunya?

Estalvia Energia a l’oficina és un projecte que proposa tot un seguit de bones pràctiques pel que fa a l’ús de l’energia en el nostre entorn de treball. A través d’una sèrie de sis curts audiovisuals ideada i produïda per la Mandarina de Newton, l’ICAEN pretén sensibilitzar els professionals de la Generalitat de Catalunya. Aquestes càpsules audiovisuals mostren consignes senzilles i fàcils d’aplicar en el nostre dia a dia per ajudar-nos a reduir la despesa energètica a l’oficina i que també poden ser aplicades a casa.

Cada peça audiovisual se centra en un aspecte diferent de la realitat laboral on podem estalviar energia. Els àmbits tractats són:

 • Estalvi energètic amb els aparells electrònics: es qüestiona l’ús dels aparells electrònics.
 • Estalvi energètic vinculat a la mobilitat: es qüestiona l’ús del transport de camí a l’oficina.
 • Estalvi energètic als espais comuns: es qüestiona l’ús d’espais adients en funció de la quantitat de persones i la feina a realitzar.
 • Estalvi energètic als espais de descans: es qüestiona l’ús energètic als espais d’oficina destinats a descansar i dinar durant les pauses laborals.
 • Estalvi energètic i la climatització: es qüestiona l’ús dels aparells de climatització a les oficines.
 • Estalvi energètic en l’ús de materials: es qüestiona el nostre consum de fungibles.
 • PROJECTES

  DESIGN THINKING

  MÈTODE CIENTÍFIC

  PROCÉS CREATIU

  MÈTODE
  CIENTÍFIC

  PROCÉS CREATIU

  PROJECTES

  DESIGN THINKING

  MÈTODE CIENTÍFIC

  PROCÉS CREATIU