LABORATORI D’IDEES I GENERACIÓ D’IDEES

PARC DE RECERCA DE LA UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA (PRUAB)
Internacional, 2013-actualitat

A partir d’una nova relació entre l’empresa i la universitat, cocrear noves línies de recerca entre empresaris, emprenedors, investigadors i ciutadania en general.

Implantar noves formes de relació entre la societat, la indústria i la recerca, promoure l’emprenedoria vinculada a la recerca més puntera i generar noves línies de recerca centrada més en les persones i no tant en la tecnologia o el geni.

La Mandarina de Newton inicia la seva col·laboració amb el PRUAB l’any 2013, moment en què es crea la línia de treball Laboratori d’Idees. Un espai per a la innovació en la transferència científica i tecnològica. En aquest projecte apliquem estratègies de codisseny i cocreació amb diferents actors i usuaris per tal d’accelerar nous projectes de recerca i innovació. Actualment, el programa Laboratori d’Idees ja és quelcom consolidat. És una iniciativa que promou una relació bijectiva, de doble sentit, entre la recerca i la societat.

A més, la Mandarina de Newton també col·labora amb el programa de Generació d’Idees, que contribueix a fomentar l’esperit emprenedor, la cultura de la innovació i donar suport a modelar les idees dels investigadors i doctorands de tots els àmbits científics del campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Inclou una fase de generació d’idees, sessions formatives i un concurs de projectes. El programa combina la formació teòrica i pràctica per tal que els investigadors coneguin com transferir la seva tecnologia a la societat a partir d’una idea basada en la recerca que desenvolupen. A més a més, la formació que ofereix el curs pot ser de gran utilitat per a aquells investigadors que vulguin presentar-se a les convocatòries de projectes competitius de l’Horitzó 2020 i necessitin presentar un pla de negoci.

El ventall de projectes sorgit de les sessions del Laboratori d’Idees i Generació d’Idees és molt ampli. Hem treballat amb temes com la tercera edat, l’alimentació, la visió per computació, l’automoció, la intel·ligència artificial, la llet, l’agrogenòmica, la salut mental, l’economia circular o el retail.

Entregables:

 • Generació de diverses startups, noves línies de recerca innovadores i nous vincles i relacions entre la Universitat i l’empresa.
 • PROJECTES

  DESIGN THINKING

  MÈTODE CIENTÍFIC

  PROCÉS CREATIU

  DESIGN THINKING

  PROJECTES

  DESIGN THINKING

  MÈTODE CIENTÍFIC

  PROCÉS CREATIU