LA CERCA DE LA LÍNIA

PRODUÏDA PER LA MANDARINA DE NEWTON, AMB EL SUPORT DE L’INSTITUT DE CULTURA DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA
Catalunya, 2018-2019

La cerca de la línia és una exposició itinerant d’art que explora el concepte de la recerca artística versus la recerca científica, a partir d’una anècdota vinculada a l’obra de l’escultor Jassans i l’encàrrec al seu fill d’autoreplicar-se i estudiar-se a si mateix a través del dibuix.

Com es relacionen la recerca artística i la recerca científica? Com comprenen els artistes? Com influeix la representació pictòrica a la comprensió científica? Quina implicació té el concepte de reproduïble o còpia en art i en ciència?

Aquesta exposició neix de la voluntat de posar en diàleg els processos de creació de coneixement científic i artístic. L’art i la ciència són dues maneres de mirar i comprendre que estan íntimament lligades. Ambdues es capbussen en l’aventura d’observar, analitzar, experimentar i interpretar. La cerca de l’artista busca una comprensió especial, personal i única. La ciència explora el coneixement extensible, global i reproduïble, copiable.

Durant segles, l’art ha dibuixat la vida i s’ha explicat la medicina mitjançant l’art. De fet, un metge visitant d’una exposició d’escultures d’en Jassans va ser capaç de reconèixer la manca de mobilitat en el bust d’un home. A partir d’aquesta anècdota, demanem al seu fill, en Valeri Salvadó, que ens mostri el seu procés de cerca de línia a partir de copiar la seva pròpia obra a partir de tècniques diferents.

Entregables:

 • Exposició, xerrades i tallers familiars.
 • PROJECTES

  DESIGN THINKING

  MÈTODE CIENTÍFIC

  PROCÉS CREATIU

  MÈTODE
  CIENTÍFIC

  PROCÉS CREATIU

  PROJECTES

  DESIGN THINKING

  MÈTODE CIENTÍFIC

  PROCÉS CREATIU