KATASTROPHE

AGRUPACIÓN SEÑOR SERRANO
Internacional, 2011

Premi Wojciech Olejnik i Premi del Jurat a l’Espectacle Més Creatiu al Festival PIHT 2013, Varsòvia (Polònia) i Premi Especial del Jurat al Festival Banialuka 2012, Bielsko Biala (Polònia).

Katastrophe és una performance que utilitza l’experiment científic com a narrativa. A partir de polímers superabsorbents, reaccions exotèrmiques i propietats físiques dels materials, explorem la natura de les catàstrofes al planeta Terra.

Quina és la capacitat narrativa dels experiments científics? Com il·lustrar catàstrofes a partir de propietats i reaccions físiques i químiques? Com integrar la ciència en el llenguatge escènic propi i característic de l’Agrupación Señor Serrano?

Quatre performers, onze maquetes i centenars d’ossets de goma conformen el món on es desenvolupa l’obra: una faula idiota sobre la civilització humana, centrada en les catàstrofes. En aquest marc, els ossets patiran terratrèmols, marees negres, guerres i exterminis. Tot això realitzat en viu a través d’experiments físics i químics desenvolupats per la Mandarina de Newton. Emmarcant l’espai, tres grans pantalles submergeixen l’espectador en aquest món «pop» de caos, joc i destrucció. Katastrophe planteja si hi ha alguna diferència entre una catàstrofe natural, una catàstrofe ‘natural’ provocada pels humans i una catàstrofe íntegrament humana. Les morts provocades per un tsunami són equiparables a les causades per una fuita radioactiva o a les produïdes per una bomba atòmica? Hi ha alguna relació entre la violència humana i la violència que desferma la natura? És el mateix Pompeia que Txernòbil? És el mateix Auschwitz que Pompeia? La indiferència de l’acció de la natura cap a la humanitat justifica o explica la indiferència cap la humanitat de l’acció d’altres humans?

Entregables:

 • Espectacle i taller divulgatiu de suport.
 • PROJECTES

  DESIGN THINKING

  MÈTODE CIENTÍFIC

  PROCÉS CREATIU

  PROCÉS CREATIU

  PROJECTES

  DESIGN THINKING

  MÈTODE CIENTÍFIC

  PROCÉS CREATIU