EXPOLAB

CITILAB, AMB LA COL·LABORACIÓ DEL TECH MUSEUM DE SAN JOSÉ A CALIFÒRNIA (USA)
Internacional, 2010

Linden Prize 2010, guardó promogut per Linden Lab, creadors del món virtual Second Life.

Expolab és un projecte de recerca centrat en el comissariat de les exposicions i la participació ciutadana.

Cocrear una exposició sobre Internet amb la ciutadania i fer recerca en els processos de comissariat col·lectiu. Introduir la filosofia de participació 2.0 a l’àmbit de la cultura.

Aquest projecte va obrir el procés de comissariat a la ciutadania. A partir d’una sèrie de tallers presencials oberts a la participació i utilitzant metodologies pròpies del Design Thinking es van anar definint els àmbits temàtics que els participants trobaven interessants. Aquests s’acotaren en: els records i la fotografia, l’espai-temps, el treball col·laboratiu, les connexions i la seguretat. Un cop perfilats aquests grans àmbits es va redactar un design brief inicial. Participants de tot el món van ser convidats a trobar-se cada dijous per codissenyar els mòduls expositius que compondrien l’exposició. Finalment una votació online i offline ens va conduir cap a la consolidació de set mòduls expositius. Un últim esforç de concreció, ens va apropar al disseny final de l’exposició ‘De la contemplació a la participació, i més enllà’.

Aquest projecte va utilitzar la mateixa filosofia d’Internet i la seva capacitat d’incloure la participació, per cocrear una exposició sobre el mateix Internet. Va ser un espai de recerca tant en metodologies com en percepció del món virtual.

Entregables:

 • Una exposició sobre Internet amb set mòduls expositius que promouen l’observació de conceptes, la interacció a través de l’estudi de fenòmens i la participació col·lectiva a través de les tecnologies de la informació i la comunicació.
 • Un estudi sobre com aplicar metodologies participatives en l’àmbit cultural.
 • Un estudi sobre la percepció qualitativa d’Internet per part de la ciutadania.
 • PROJECTES

  DESIGN THINKING

  MÈTODE CIENTÍFIC

  PROCÉS CREATIU

  DESIGN THINKING

  MÈTODE
  CIENTÍFIC

  PROCÉS CREATIU

  PROJECTES

  DESIGN THINKING

  MÈTODE CIENTÍFIC

  PROCÉS CREATIU