ESxCIENCIA

LA MANDARINA DE NEWTON AMB EL FINANÇAMENT DE FUNDACIÓN ESPAÑOLA PARA LA CIENCIA Y LA TECNOLOGÍA (FECYT)
Espanya i Regne Unit, 2017-2018

Cocreació i gira internacional d’un espectacle de clown i ciència amb professionals de l’educació i de les arts escèniques.

Com podem cocrear amb mestres i professors un material divulgatiu inspirador i divertit?

ÉsXCiència és un projecte polièdric de divulgació científica i investigació en innovació. D’una banda té com a objectiu democratitzar les eines pròpies del Design Thinking i la física recreativa entre el professorat, i de l’altra ha volgut cocrear una peça de clown i ciència que ha estat itinerant internacionalment.

Combina ciència, creativitat, disseny i espectacle. Es va iniciar amb una sèrie de tallers de cocreació i creativitat per a professors en l’àmbit nacional. Després d’una fase d’anàlisi que ens va servir per conèixer millor el context educatiu de les ciències, i una etapa de coideació amb professionals de les arts escèniques, vàrem donar llum a un espectacle de clown.

Aquest espectacle succeeix en un tren. Està vinculat a accions quotidianes i de la vida real. Inclou una desena d’experiments científics i material de suport. Tracta temes de mecànica, meteorologia i astronomia, entre altres. Apareixen conceptes abstractes. Inclou valors i temes de gènere. Vol ser un conte perquè els docents puguin introduir la ciència a les seves aules o les famílies reflexionin sobre la ubiqüitat de la ciència.

Entregables:

 • Espectacle i web.
 • PROJECTES

  DESIGN THINKING

  MÈTODE CIENTÍFIC

  PROCÉS CREATIU

  DESIGN THINKING

  MÈTODE
  CIENTÍFIC

  PROCÉS CREATIU

  PROJECTES

  DESIGN THINKING

  MÈTODE CIENTÍFIC

  PROCÉS CREATIU