ESPAI LABORATORI

ARTS SANTA MÒNICA
Catalunya, 2011-2012

Activitats educatives d’ArtScience dins del marc d’Espai Laboratori de l’Arts Santa Mònica i en diàleg amb dues exposicions: Sistemes Vius. Christa Sommerer i Laurent Mignonneau i Camps Invisibles. Geografies de les ones ràdio.

Com dissenyar activitats educatives de ciència dins d’un marc d’art contemporani generant ponts que contribueixin a explorar les interseccions entre l’art i la ciència?

SISTEMES VIUS. CHRISTA SOMMERER I LAURENT MIGNONNEAU | 2011

Sistemes Vius. Christa Sommerer i Laurent Mignonneau fou la primera exposició retrospectiva d’aquesta parella artística. Christa Sommerer i Laurent Mignonneau són dos dels artistes internacionals més reconeguts i innovadors en el media art i art interactiu. El seu treball desenvolupa interfícies interactives intuïtives i naturals on apliquen els principis que provenen de la teoria dels sistemes vius relacionats amb l’ecologia, la vida artificial i les ciències de la complexitat. La Mandarina de Newton va col·laborar en el disseny, producció i realització dels tallers educatius Fractals, No és tot en els gens i Fototropia. Aquests tres tallers estaven estretament relacionats amb les peces Eau de Jardin, Life Spaces II, A-Volve i Phototropy.

CAMPS INVISIBLES. GEOGRAFIES DE LES ONES DE RÀDIO | 2012

Camps Invisibles. Geografies de les ones de ràdio fou una exposició d’artscience a l’espai Laboratori d’Arts Santa Mònica. L’oferta educativa de l’exposició constava de tres tallers educatius: Espectres Electromagnètics, Construïm antenes!, i Mini-FM, que van ser dissenyats, produïts i realitzats per La Mandarina de Newton. Els tallers fomentaven la creativitat, la curiositat i l’experimentació. Convidaven els participants a observar diferents fenòmens relacionats amb els conceptes de l’exposició, realitzar experiments al voltant d’ells, fer les seves pròpies creacions i millorar habilitats com l’observació, la documentació, l’experimentació, la creació de prototips, la reflexió i la comunicació.

Entregables:

 • Tallers i catàleg.
 • PROJECTES

  DESIGN THINKING

  MÈTODE CIENTÍFIC

  PROCÉS CREATIU

  MÈTODE
  CIENTÍFIC

  PROCÉS CREATIU

  PROJECTES

  DESIGN THINKING

  MÈTODE CIENTÍFIC

  PROCÉS CREATIU