EDUHACK

MSCHOOLS (FORMAT PER GSMA I EL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA)
Catalunya, 2017-2018

EduHack vol hackejar l’educació amb el millor sentit de la paraula. Ho fa introduint noves visions, com ara el pensament de disseny, les eines digitals o la filosofia DIY, al món de l’aprenentatge.

Transformar l’educació a través de formar els mestres i professors de Catalunya en metodologies d’innovació pedagògica com ara el Design Thinking. A partir d’aquesta formació, produir un repositori de nous recursos innovadors cocreats per grups heterogenis de professors.

La Mandarina de Newton va col·laborar amb mSchools en el disseny, l’estructuració i la realització de la segona edició d’EduHack.

Aquesta edició va constar de sessions presencials i un procés en línia continuat per a desenvolupar i pilotar les propostes en contextos educatius reals. La Mandarina de Newton va participar en la creació de:

 • Una plataforma digital amb espai de continguts i espai de treball dels diferents grups participants.
 • Cinc càpsules audiovisuals.
 • Una formació per als facilitadors voluntaris implicats en el projecte.
 • Quatre sessions de tot un dia simultànies a les quatre províncies catalanes: Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, per tal d’afavorir la creació de comunitats d’aprenentatge i el treball en equip. Vam arribar a 800 participants dividits en 150 equips de disseny formats per mestres, professors, estudiants de pedagogia i professionals de l’educació en general.
 • Dues sessions de seguiment: la primera dins del marc del YOMO i la segona acollida pel Museu Marítim de Barcelona.
 • Assessorament i seguiment del projecte.

  Gràcies a tota aquesta feina, es produïren 60 propostes didàctiques pilot que durant el curs 2018-2019 s’han testat a més de 100 escoles catalanes, impactant així a més de 5 000 alumnes.

  A partir d’aquí han nascut altres formacions a professorat vinculades als Centres de Recursos Pedagògics (CRP).

  Entregables:

 • 60 prototips pilot de propostes didàctiques innovadores, inclusives i digitals, impactant al voltant de 100 escoles, 250 docents i 5 000 alumnes.
 • PROJECTES

  DESIGN THINKING

  MÈTODE CIENTÍFIC

  PROCÉS CREATIU

  DESIGN THINKING

  MÈTODE
  CIENTÍFIC

  PROJECTES

  DESIGN THINKING

  MÈTODE CIENTÍFIC

  PROCÉS CREATIU