CCCBLAB

CENTRE DE CULTURA CONTEMPORÀNIA DE BARCELONA (CCCB)
Internacional, 2010-2017

Col·laboracions amb el CCCBLab, un espai de recerca i innovació en cultura.

Integrar conceptes com ara la investigació, el desenvolupament i la innovació dins de l’àmbit cultural. Sempre amb la voluntat d’experimentar amb nous formats, oferir sessions més pràctiques i aprofundir en temes com ara la ciència i la cultura, els laboratoris i les ciutats o la co-creació i la visualització de dades.

La Mandarina de Newton ha col·laborat amb el CCCBLab des dels seus inicis. Del 2010 al 2012 ho férem a través del programa I+C+i. Un cicle, que des de 2007, abordava la integració de conceptes com ara la investigació, el desenvolupament i la innovació en l’àmbit de la cultura, reflexionant sobre qüestions clau com ara: Quins són els formats culturals en crisi? Com es generen nous públics? Quins són els temes que l’àmbit cultural encara no ha assumit? Cal crear departaments d’I+D en les institucions culturals?

Durant els anys 2010, 2011 i 2012 el programa I+C+i, finestra visible del CCCBLab, va fer un salt endavant: experimentar amb nous formats, oferir sessions més pràctiques i aprofundir en els temes que articulaven el cicle des de la seva creació.

D’altra banda, també hem estat presents en les entregues de premis del Premi Internacional a la Innovació Cultural que organitza el mateix CCCBLab. Un certamen biennal amb l’objectiu d’estimular projectes que explorin possibles escenaris culturals dels pròxims anys. Es va activar com un nou espai de creació, producció i difusió de propostes amb la finalitat de desenvolupar solucions imaginatives davant dels reptes culturals del segle XXI. En aquest cas, hem aportat una nova mirada per a ajudar a repensar, fusionar o comunicar a través de dinàmiques de Design Thinking i Visual Thinking, els projectes presentats.

Entregables:

 • Reflexió sobre l’àmbit del comissariat d’exposicions i la participació ciutadana, incloure la ciutadania en el concepte de laboratori ciutadà o contribuir a hibridar i comunicar nous projectes d’innovació cultural.
 • PROJECTES

  DESIGN THINKING

  MÈTODE CIENTÍFIC

  PROCÉS CREATIU

  DESIGN THINKING

  PROJECTES

  DESIGN THINKING

  MÈTODE CIENTÍFIC

  PROCÉS CREATIU