BARRIS.BARCELONA

DIRECCIÓ DE COMUNICACIÓ DIGITAL DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA AMB LA COL·LABORACIÓ DEL PROGRAMA DE PLA DE BARRIS I DE FUNDACIÓ.CAT
Barcelona, 2017-2019

Empoderar diferents col·lectius del pla de barris en tecnologies de la informació i la comunicació.

Barris.Barcelona és un projecte de ciutat que apropa la cultura digital a zones perifèriques de la ciutat, valorant el que ja s’està fent, obrint els col·lectius al món i transformant les persones que hi participen.

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és apropar-nos a diferents col·lectius de barris perifèrics de Barcelona amb pocs recursos com ara Trinitat Vella, Besòs o la Verneda per a fomentar la innovació com a eina socialitzadora. A través de la creació de diverses plataformes web i materials audiovisuals, hem contribuït a fomentar l’autonomia digital als membres d’aquests col·lectius. A més, el projecte també els ha dotat de material tecnològic. En la primera edició realitzàrem tres programes a mida, per tres col·lectius diferents.

A través de les plataformes web creades i del seu vessant comunicatiu, també hem donat visibilitat a barris no tan coneguts de Barcelona, reduint les desigualtats de l’impacte territorial. Així com hem visibilitzat la feina que aquests col·lectius duen a terme en un marc analògic des de fa temps. És una forma de democratitzar el domini .barcelona i donar-li una component social i de ciutadania.

Entregables:

 • Diverses plataformes digitals amb continguts audiovisuals com: nocyberbullying.barcelona i peluquitas.barcelona
 • PROJECTES

  DESIGN THINKING

  MÈTODE CIENTÍFIC

  PROCÉS CREATIU

  DESIGN THINKING

  PROCÉS CREATIU

  PROJECTES

  DESIGN THINKING

  MÈTODE CIENTÍFIC

  PROCÉS CREATIU