Wild Portrait

Wild Portrait

Co-produïda per la Mandarina de Newton i Fundació MONA, amb el suport de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Catalunya, 2016, 2018

Com influeix la pintura en l’estat emocional dels primats? Què és l’estètica? Què és la creativitat? Què diferencia els humans dels altres primats? Què poden dir-nos les pintures d’altres primats?

Wild Portrait (Retrato Salvaje / Retrat Salvatge) és una exposició d’art i ciència que pretén despertar la reflexió sobre qüestions com ara: Què és l’estètica? Què entenem per creativitat? És quelcom exclusiu de l’ésser humà? Poden aquests termes ser aplicats a la resta del món animal? Com veuen els primats la realitat que els envolta? Què representen aquestes pintures?

Les làmines de Wild Portrait són el resultat – artístic (o no), creatiu (o no) – de diferents moments d’espontaneïtat dels ximpanzés, en l’àmbit d’un dels projectes d’enriquiment de la Fundació MONA. A través d’aquestes pintures, animem al visitant a conèixer una mica més sobre el tarannà, el passat i les històries de vida dels ximpanzés de la Fundació MONA. Així mateix, volem mostrar la recerca «El sentit estètic dels primats no humans» que s’està duent a terme en relació a les capacitats estètiques d’aquests primats.

Durant el període d’exhibició de Wild Portrait a l’Espai Mandarina, hem organitzat dos cicles de trobades per promoure la reflexió i el debat. Així com hem ofert tallers per a infants i famílies.

Entregables:

Exposició, xerrades, debats i tallers.

Newsletter

Vols rebre la nostra newsletter?