La cerca de la línia

La cerca de la línia

Produïda per la Mandarina de Newton, amb el suport de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Catalunya, 2018, 2019

Com es relacionen la recerca artística i la recerca científica? Com comprenen els artistes? Com influeix la representació pictòrica a la comprensió científica? Quina implicació té el concepte de reproduïble o còpia en art i en ciència?

    La cerca de la línia és una exposició itinerant d’art que explora el concepte de la recerca artística versus la recerca científica, a partir d’una anècdota vinculada a l’obra de l’escultor Jassans i l’encàrrec al seu fill d’autoreplicar-se i estudiar-se a si mateix a través del dibuix.

Aquesta exposició neix de la voluntat de posar en diàleg els processos de creació de coneixement científic i artístic. L’art i la ciència són dues maneres de mirar i comprendre que estan íntimament lligades. Ambdues es capbussen en l’aventura d’observar, analitzar, experimentar i interpretar. La cerca de l’artista busca una comprensió especial, personal i única. La ciència explora el coneixement extensible, global i reproduïble, copiable.

Durant segles, l’art ha dibuixat la vida i s’ha explicat la medicina mitjançant l’art. De fet, un metge visitant d’una exposició d’escultures d’en Jassans va ser capaç de reconèixer la manca de mobilitat en el bust d’un home. A partir d’aquesta anècdota, demanem al seu fill, en Valeri Salvadó, que ens mostri el seu procés de cerca de línia a partir de copiar la seva pròpia obra a partir de tècniques diferents.

Entregables:

Exposició, xerrades, tallers familiars.

Newsletter

Vols rebre la nostra newsletter?