L_ENTES

L_ENTES

Iris Hetzinger i Natalia Jiménez, Internacional, 2012

Com explorar la percepció humana a partir d’una peça de dansa contemporània que jugui amb elements tant escènics, com purament físics, com són l’espai, el temps, la llum, el so i el moviment?

    Espai, temps, llum, so i moviment són els protagonistes d’aquesta peça de dansa que juga amb un imaginari profundament científic.

El projecte L_ENTES és un espectacle de dansa contemporània dirigit de la mà de les creadores i ballarines Iris Heitzinger i Natalia Jiménez, on la Mandarina de Newton col·laborà com a assessora científica.

El projecte es basa en l’encontre de quatre disciplines. la dansa i el moviment com a llenguatge global del cos, la ciència i la matemàtica i, en especial, els conceptes sobre mecànica clàssica, òptica i física relativista, la il·luminació com a mitjà artístic independent i el so.

En tots els processos de creació d’arts escèniques es troben intrínsecs els conceptes d’espai, temps, llum, so i moviment, servint normalment com a vehicles d’expressió. Aquesta vegada però, l’enfocament es dirigeix conscientment cap a ells convertint-los en els protagonistes. Aquests conceptes, escènics i físics, ens porten a investigar la percepció humana. Un imaginari que ens fa qüestionar: Què percebem? Com ho percebem? On es troba la frontera entre realitat i il·lusió? Quines reaccions es provoquen en l’observador quan aquest és convidat a explorar el límit entre què és natural i que és artificial, natura i art?

Aquesta peça ofereix al públic una nova experiència on natura i artifici juguen a intercalar-se, escollint una posició (x) natural, un parc de la ciutat, i un temps (t) molt concret, just cap a la posta de sol.

Entregables:

Espectacle.

Newsletter

Vols rebre la nostra newsletter?