Katastrophe

Katastrophe

Agrupación Señor Serrano | Internacional, Internacional, 2011

Quina és la capacitat narrativa dels experiments científics? Com il·lustrar catàstrofes a partir de propietats i reaccions físiques i químiques? Com integrar la ciència en el llenguatge escènic propi i característic de l’Agrupación Señor Serrano?

    Katastrophe és una performance que utilitza l’experiment científic com a narrativa. A partir de polímers superabsorbents, reaccions exotèrmiques i propietats físiques dels materials, explorem la natura de les catàstrofes al planeta Terra.

Quatre performers, onze maquetes i centenars d’ossets de goma conformen el món on es desenvolupa l’obra: una faula idiota sobre la civilització humana, centrada en les catàstrofes. En aquest marc, els ossets patiran terratrèmols, marees negres, guerres i exterminis. Tot això realitzat en viu a través d’experiments físics i químics desenvolupats per la Mandarina de Newton. Emmarcant l’espai, tres grans pantalles submergeixen l’espectador en aquest món «pop» de caos, joc i destrucció. Katastrophe planteja si hi ha alguna diferència entre una catàstrofe natural, una catàstrofe ‘natural’ provocada pels humans i una catàstrofe íntegrament humana. Les morts provocades per un tsunami són equiparables a les causades per una fuita radioactiva o a les produïdes per una bomba atòmica? Hi ha alguna relació entre la violència humana i la violència que desferma la natura? És el mateix Pompeia que Txernòbil? És el mateix Auschwitz que Pompeia? La indiferència de l’acció de la natura cap a la humanitat justifica o explica la indiferència cap la humanitat de l’acció d’altres humans?

Entregables:

Espectacle i taller divulgatiu de suport.

Premis i mencions

Premi Wojciech Olejnik i Premi del Jurat a l’Espectacle Més Creatiu, Festival PIHT 2013, Varsòvia (Polònia) Premi Especial del Jurat al Festival Banialuka 2012, Bielsko Biala (Polònia).

Newsletter

Vols rebre la nostra newsletter?

Usuari La Mandarina de Newton, 2020