Mètode Científic

La subjectivitat és inherent als nostres processos de pensament en tant que som subjectes, però una comprensió de l’Univers contrastada, reproduïble i que permeti fer prediccions, com a la que aspira la ciència, requereix un esforç addicional per tendir cap a l’objectivitat. Per això, entendre com es raona des de les disciplines científiques ens ajuda a construir nous coneixements consistents. L’observació, el qüestionament, la ideació experimental i l’anàlisi contribueixen a minimitzar els prejudicis i les fal·làcies de les nostres construccions mentals. Els mètodes definitoris, classificatoris, estadístics, hipotètic-deductiu, de mesura o algebraics ajuden a fomentar el nostre esperit crític.

Rialles

Rialles

  • Com apropar la ciència als infants de 3 a 5 anys?

Science in action

Science in action

  • Com combinar conceptes científics amb la filosofia maker per co-crear tallers més integrals que viatgin des del coneixement teòric a l’experiència més aplicada?

Servei educatiu de l’Espai Beta i Culturnautes

Servei educatiu de l’Espai Beta i Culturnautes

  • Com dissenyar activitats educatives transdisciplinàries, innovadores i que donin resposta a la necessitat de la cultura contemporània d’hibridar art i ciència per tractar temes complexos com ara les dades, la programació, la intel·ligència artificial o el canvi climàtic?

Tallers i monòlegs experimentals propis

Tallers i monòlegs experimentals propis

  • Com apropar la ciència a públic general?

Tàndem

Tàndem

  • Com apropar l’alta recerca al dia a dia d’una escola amb pocs recursos?

Think Blue

Think Blue

  • Com vincular el món de l’automoció i el medi ambient per fer arribar aquesta intersecció als més joves dins del marc dels campaments d’idiomes de British Summer?

Univers Internet - TecnoLab

Univers Internet - TecnoLab

  • Com apropar què és Internet, quines són les implicacions de la tecnologia digital i com funciona la lògica de la programació als educadors i als estudiants?

Newsletter

Vols rebre la nostra newsletter?