TalentLab

TalentLab

Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) amb el finançament de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT), Espanya, 2012, 2014

Co-dissenyar recursos educatius digitals, una exposició i una sèrie de diàlegs amb professors de secundària i investigadors de diferents disciplines del CSIC.

  TalentLab es fixa tant en el talent dels investigadors, com en el dels mestres i professors o el de la ciutadania en general, per co-crear recursos educatius, exposicions i debats sobre diferents branques de la ciència.

TalentLab barreja professionals de la comunitat científica vinculats al CSIC i de la comunitat educativa. Els embarca en un procés col·lectiu de co-disseny i co-creació de recursos educatius, una exposició i una sèrie de diàlegs sobre un objecte, l’arròs daurat, un cos, els exoesquelets i un paisatge, Hiroshima. Es va basar en una sèrie de tallers presencials de co-creació que exploren les ciències biològiques, la química del medi ambient, les ciències de la terra, la intel·ligència artificial, l’astrofísica, les ciències del mar i l’arqueologia. El treball presencial es veu complementat amb una plataforma de col·laboració en línia.

Set recursos educatius:

 • ArgumentaTIC: Un joc de taula per comprendre el raonament basat en casos utilitzat per la Intel·ligència Artificial.
 • El meu temps meteorològic: Projecte en meteorologia que inclou construcció dels aparells de mesura DIY, presa de dades i representació en una infografia.
 • El sexe dels caragols: Projecte de recerca en col·laboració entre escoles que inclou una pràctica que vincula el sexe dels caragols de mar amb la contaminació del mar.
 • Energia viva: Projecte per conèixer i aprofundir sobre les bioenergies explicades des d’un punt de vista científic, empresarial, periodístic, i artístic.
 • Viatge a Mart: Joc virtual que proposa al jugador un viatge a Mart. Per arribar-hi caldrà enlairar-se, traslladar-se i aterrar. Cada fase compta amb preguntes i reptes científics que cal superar per seguir avançant.
 • La pesca. Abans i ara: Una proposta per a treballar l’activitat pesquera a l’aula i mostrar-ho a través d’un vídeo.
 • Reconstruint el passat: Ens apropem al món de l’arqueologia a través de les tècniques de producció de ceràmica dels primers pobladors, al neolític.

Entregables:

Exposició TalentLab

Tres diàlegs:

 • Diàleg 1 Natures híbrides. Un objecte: arròs daurat.
 • Diàleg 2 Natures híbrides. Un cos: l’exoesquelet.
 • Diàleg 3 Natures híbrides. Un paisatge: Hiroshima.

Newsletter

Vols rebre la nostra newsletter?